torsdag 3. mai 2018

Velkommen til møte 8. mai med foredrag om Børsesjø i Skien

Tid: Tirsdag 8. mai kl.18.30 / Sted: Haug menighetssenter i Hokksund.

Møtet er åpent for alle. Fri adgang. Salg av kaffe og kaker. Vel møtt!

Børsesjø passeres på veien fra Siljan til Skien

Halvårets siste møte vil ta oss med til fuglerike Børsesjø i Gjerpensdalen, nær sentrum i Skien. Området var både eventyrland og opplæringsområde for de entusiastiske gymnasiastene som for 50 år siden startet  NOF Telemark. Flere av dem tok utdannelse innen naturfagene, og har hatt sentrale stillinger innenfor norsk naturforvaltning. Og noen er fortsatt aktive i foreninga. 
Området er mer enn selve sjøen. Lenger nede i dalen ligger flere våtområder av stor verdi, og dalen er ledelinje for et stort fugletrekk. Mye av dette er lett tilgjengelig for fugleinteresserte.
Runa Bergby på Jomfruland 
Runa Bergby er styresekretær i NOF Telemark, og kjenner lokalitetene meget godt. Hun vil vise bilder og fortelle om stedets historie, fugler og fauna, om fugletårnet og de store planene om et våtmarkssenter. For sistnevnte har telemarkingene ingen beskjedne visjoner. Kanskje kan de inspirere oss til å sette noen ambisiøse målsettinger for våre lokaliteter. 
Foredraget vil i tillegg til å være underholdende gi godt grunnlag for en innholdsrik tur til Børsesjø. Kan hende blir det også en dagstur med foreningen.
Etter foredraget følger ordinære møteposter:
  • ·        Pause - hyggelig samvær med utlodning og salg av kaffe, te, brus og kaker.
  •           Siste nytt fra fuglefronten – fra deltakerne og www.artsobservasjoner.no
  • ·        Fritt fram for alle med egne bilder, eller som vil berette noe eller ta opp en sak.     
  • ·         Meldinger og eventuelt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar